Blogg senaste nytt.

Tisdag o som vanligt har dagen varit varm o skön. Fick lämna in min bil på mercedez då framrutan fått stenskott o spruckit på en lång bit så där ryker en del i självrisken.

I kväll har vi som vanligt gått en långpromenad o var hemma vid 9.30 o då gått i linne o kortbyxor till skillnad från vad jag hör i sverige med regn o kanppt 10 grader. Hundarna gillar verkligen denna rundan då de kan gå lösa intill mig o vi vilar alltid några få minuter vid en särskild sten o det vet de. Sedan tittar vi på solnedgången som är så fin med vy över orihuelabergen.

När man sen kommer hem o tar godnatt känns det så skönt att kunnat gå denna rundan o hundarna sover så gott o drömmer söta drömmar kan jag tro för det rycker i benen på dem ibland.. 

Nu får vi se hur det går med försäljningen av huset i Los Altos o har lagt ut även på blocket.se mm

god natt.

Jag tänker försöka berätta lite om hur mitt liv i Spanien är. kanske inte varje dag men lite då o då.

För det första är livet väldigt enkelt men ändå svårt ibland. Tack vare vacckert väder för det mesta är allt dagligt arbete så mycket lättare som att tvätta o städa mm men mycket pappersexercis o krångliga regler. Att bo här är två alternativ. Antingen är man recident alltså bor här mer än 183 dagar vilket jag gör o då har man tillgång till både läkarvård, sjukhus o mediciner o det enda man betalar är något av medicinerna. Om man bor i Sverige mer än 183 dagar är man recident där o betalar sin skatt dit.

Det man saknar mest är ju sina barn o barnbarn så klart men vi håller täta kontakter o åker till varrann lite då o då. Då är ju en blogg mycket bra.

Det senaste äventyret jag varit med om är att min kör från Osby varit här på besök o vi har haft otroligt fina dagar tillsammans.Allt var det i fjorton dagar då de blev lite utspridda tider som de kom o åkte. En fin mässa framfördes i Svenska kyrkan Costa Blanca som heter "stillhetens Mässa" och som är skriven av Appelqvist o Bernt-Ove Kroon. Medverkande Osby kyrko o ungdomskör. Det var fjärde gången som den framfördes o jag har haft förmånen att få deltaga 2 ggr. Det finns en kortare inspelning på youtube från mässan i Osby.

Under de dagarna de var här hannt vi besöka Catagena  där vi blev guidade runt i stan. Vara på flamencodans o restauranger, samt ett poolparty i min trädgård där vi grillade o sjöng o hade mycket trevligt.Kul att se så aktiva ungdomar som umgicks nu med de spanska pojkarna. Bra med nya influenser.  

På bilden glada ungdomar från Osby tillsammans med körledaren o musikern Bernt-Ove Kroon

I veckan blir det jobb i Svenska kyrkan o förberedelser inför vårt firande av svenska nationadagen på lördag.  

Nu får jag förbereda lite inför lunch o sedan vardagssysslor.

 

Senaste kommentarer

12.07 | 14:43

Tyvärr finns jag inte i Sverige längre .

11.07 | 23:41

Köper även en kanin omålad

11.07 | 23:39

Köper även 1 av denna omålad

11.07 | 23:38

Köper 1 omålad av denna